Backoffice voor intermediairs

Backoffice voor intermediairs

Do it the smart way,
Do it the Yaper way

Uitzendbureau beginnen?
Dit is hoe je van start gaat!

Wil je een uitzendbureau beginnen, maar weet je niet hoe je van start moet gaan? Geen zorgen! Bij Yaper hebben we de expertise en ervaring om je te begeleiden bij elke stap van het proces.

Hoe start je een uitzendbureau?

Er komt veel kijken bij het starten van je eigen uitzendbureau. Denk bijvoorbeeld aan debiteurenbeheer, complexe wet- en regelgeving en salarisadministratie. Ook moet je financieel sterk in je schoenen staan, omdat je het loon van uitzendkrachten moet voorfinancieren.

Maar dit hoeft je zeker niet tegen te houden om een eigen uitzendbureau te beginnen! Wanneer je met Yaper samenwerkt nemen wij namelijk de financiële, juridische en administratieve zaken uit handen. Op die manier kun jij je volledig focussen op de start van jouw uitzendbureau. 

uitzendbureau-beginnen-backoffice

Backoffice: Hoe werkt het?

Wanneer je jouw uitzendbureau begint in samenwerking met Yaper, maak jij de match en treden de uitzendkrachten bij ons in dienst. Hierdoor zijn wij de juridisch werkgever en betalen wij de gewerkte uren uit. De eindklant ontvangt van ons een factuur en jij ontvangt jouw marge.

uitzendbureau-beginnen-backoffice

Wat doen wij?

 1. Voorfinanciering: Wij zorgen voor tijdige betaling van salarissen, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken.
 1. Ziekteverzuim en re-integratie: Wij dragen zorg voor het ziekteverzuimproces, inclusief re-integratieplannen, zodat de medewerkers de juiste ondersteuning krijgen.
 2. Salarisadministratie: Yaper verzorgt nauwkeurige salarisberekeningen, loonstroken en belastingaangiften, zodat medewerkers tijdig en correct worden betaald.
 3. Afdracht van belastingen en premies: Yaper zorgt ervoor dat deze verplichtingen correct worden nagekomen.
 4. Werkgeverschap: de medewerkers treden bij ons in dienst waardoor wij juridisch werkgever zijn en de bijbehorende plichten dragen.
 5. Betaling vakantie- en ziektegeld: Wij beheren de uitbetaling van vakantiedagen en ziektegeld, zodat de medewerkers altijd krijgen waar ze recht op hebben.
 6. Pensioen: Wij zorgen ervoor dat iedereen die daar recht op heeft pensioen opbouwt.
 7. Debiteurenbeheer: Wij zorgen voor het debiteurenbeheer, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over openstaande facturen.

Waarom starten met Yaper?

Bij Yaper zien we het succes van jouw uitzendbureau als een gezamenlijk doel. Naast het uitvoeren van onze backofficewerkzaamheden bieden we een uitstekende service en zijn we een betrouwbare partner die met je meegroeit. Dit uit zich onder andere in:

 • Goede bereikbaarheid: Onze servicedesk staat altijd voor je klaar via mail en telefoon.
 • Persoonlijk contact: Iemand die jouw vragen kent, je naam onthoudt en altijd voor je klaarstaat. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk, daarom ben je bij ons geen nummer.
 • First time right: We houden van efficiëntie. Zo wordt 85% van de inkomende vragen bij het eerste contactmoment direct beantwoord en opgelost.
 • Snel een oplossing: Wachten is zonde van je tijd. Daarom bieden we gewoonlijk binnen 4 uur een oplossing voor jouw gestelde vragen.
 • Transparantie: We spelen open kaart en laten je graag zien wat de kostprijs is en welke marge jij overhoudt.
uitzendbureau-beginnen-eisen

Extra voordeel voor jou

 • Tijdsbesparing: Bespaar kostbare tijd, zodat jij kunt doen waar je goed in bent.
 • Expertise: Ons team van professionals heeft diepgaande kennis van HR en administratie, waardoor alles nauwkeurig en professioneel wordt afgehandeld.
 • Geen werkgeversrisico’s: De medewerkers treden bij ons in dienst, waardoor wij alle bijbehorende plichten en verantwoordelijkheden dragen.
 • Administratie: Wij nemen de administratieve zaken uit handen, zoals het contractbeheer en de loonadministratie.
 • Geen investering nodig: Je hoeft niet te investeren in dure software of certificeringen en wij dragen zorg voor de voorfinanciering.
 • Geen risico’s: Wij dragen de risico’s ten aanzien van ziekte, ontslag, het wegvallen van werk en debiteuren.

Wat doe jij als uitzendbureau?

 1. Jij zoekt en selecteert de kandidaten voor jouw opdrachtgevers.
 2. Jij onderhoudt relaties met klanten en kandidaten om een langdurige samenwerking te waarborgen.
 3. Jij focust op de groei en alledaagse uitvoering van jouw uitzendbureau.
 4. Jij volgt ontwikkelingen en trends in de arbeidsmarkt.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9!

Een succesvol uitzendbureau starten

Als startende ondernemer in de uitzendbranche zijn er enkele cruciale zaken om rekening mee te houden bij het beginnen van een uitzendbureau:

 • Ervaring in de uitzendbranche;
 • Een solide netwerk;
 • Saleservaring;
 • Een duidelijk gedefinieerde doelgroep of specialisme.

Met deze pijlers leg je een stevige basis voor jouw onderneming, en wij helpen je hier graag bij.

Klaar om je eigen uitzendbureau te beginnen?

Durf jij de stap naar ondernemerschap te maken? Vul dan ons formulier in.

Wij helpen je graag om jouw eigen uitzendbureau te beginnen.